Big Data: Wat is er bijzonder aan?

Leestijd: 2 minuten

Bekijk de video versie over de Big Data blog hierboven (30 seconden) ↑

Big data zijn belangrijk omdat ze een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop bedrijven werken.

Per definitie is big data een term die gebruikt wordt om de grote hoeveelheid gegevens te beschrijven – zowel gestructureerde als ongestructureerde – die een bedrijf dagelijks overspoelt.

Maar niet alleen de hoeveelheid gegevens is belangrijk, ook de datakwaliteit. Big data zijn complex, veranderen voortdurend en zijn vaak weerbarstig.

Dat maakt het moeilijk om er inzichten uit te halen, maar daar ligt juist de kracht.

Wanneer ze op de juiste manier worden ingezet, kunnen big data ongekende inzichten verschaffen in alles van klantgedrag tot organisatorische efficiëntie.

3 redenen waarom Big Data bijzonder is

1. Enorme omvang

Ten eerste zijn ze door hun omvang uniek. Traditionele methoden voor gegevensanalyse kunnen de hoeveelheid gegevens die de bedrijven van vandaag genereren eenvoudigweg niet bijhouden.

2. Veranderd voortdurend

Ten tweede veranderen big data voortdurend in real time, waardoor ze moeilijk vast te leggen en te analyseren zijn met traditionele methoden.

3. Speciale tools nodig

Ten slotte vereisen big data speciale hulpmiddelen en technieken om er waarde uit te kunnen halen. Dit omvat zaken als geavanceerde analytics en machine learning.

Dit alles maakt big data zowel een uitdaging als een kans voor hedendaagse bedrijven.

Degenen die in staat zijn de kracht ervan te benutten, zullen een concurrentievoordeel kunnen behalen in hun respectieve sectoren.


Big Data kan revolutionair zijn voor jouw organisatie

Kortom, big data zijn bijzonder vanwege hun enorme omvang, complexiteit en voortdurende verandering.

Het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop bedrijven werken en degenen die in staat zijn om de kracht ervan te benutten zullen de vruchten plukken.

Als je aan de slag wilt met big data, zorg er dan voor dat je over de juiste hulpmiddelen en middelen beschikt, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.